Spreetball "Павликени 2020"

20.09.2020

Е, тази година надминахте и най-смелите ни очаквания! 34 отбора от Левски, Павликени, Горна Оряховица, Свищов, Велико Търново, Габрово, Плевен, Ямбол, Русе, Търговище и Букурещ премериха сили в четирите групи на турнира! Получи се невероятно шоу, изпълнено с позитивни емоции, хъс за победа и спортменство! Абе, направо ни скрихте шапката! Време е да обявим и най-добре представилите се отбори и индивидуални участници:
✓При децата (5 отбора до 15 години) младоците от "Смъртоносен удар" (гр. Левски) заеха почетното трето място, "Ел Ей Генов" завършиха втори, а исполините от "Дунав Русе" не оставиха шанс на опонентите си и заслушено грабнаха златното.
✓При жените (5 отбора) битката беше повече от ожесточена. На трето място се класира отново отбор от гр. Левски. Младите "Комари" от Свищов пък завършиха втори. Без конкуренция останаха отбор "Болярки", които завършиха турнира без загуба и напълно логично прибраха златото.
✓При юношите (10 отбора до 18 години) доминацията на Габрово беше безспорна - три от четирите отбора в полуфиналите бяха от града на хумора. До третото място все пак успяха да се докопат "Търновските Бекове", а "ЧАО Габрово" спечелиха финала срещу съгражданите си от отбор "Габрово".
✓При мъжете (14 отбора) драмата беше пълна до самия край. След изненадващото отпадане на "Щинца Елит 3х3" от Букурещ и "Круште и дърветата" още в груповата фаза, суровите 1/4 финали не пощадиха и смятаните от мнозина за фаворити отбори на "Мишките" от Плевен и "Волтрон" от Търговище. В крайна сметка бронзовите медали отидоха при "Дошли сме за потниците", а след изключително интересен сблъсък на финала, "The Nightmare" победиха отбора на "Перестройка" с 21:20!
✓Все пак играчите от Търговище не си тръгнаха с празни ръце - Иван Серафимов спечели конкурса за най-добра забивка, а Красимир Димитров от същия отбор остана втори. Челната тройка допълни Крис Христов от град Левски. Все пак в тази категория си заслужава да споменем и фаворита на публиката - Плевенския Брук Лопес - Георги Кръстев.
✓При стрелбата от тройката Светлозар Стойчев от останалите четвърти "Гочита" грабна голямата награда, а негови подвластници останаха Георги Димитров от "Волтрон" и Цветомир Минев от "Чардафон".
Трудно можем да опишем всичко, случило се в единадесетте часа, в които протече турнира. Но за да обобщим с две думи - стрийтбол на най-високо ниво, абсолютно шоу и инстински бъдещи надежди на спорта! Благодарим на първо място на всички участници, на изключително емоционалната публика (особено на "Перестройка"), на съдиите и секретарите, на господин Глушков и инженер Манолов, които наградиха нашите участници. Очакваме ви догодина за още по-силен и атрактивен турнир!

Повече снимки от турнирът може да видите Тук.


Обратно

0882000700
Обадете ни се